ОКОЛИЯТА БЕЗ ДЕЛЕГАТИ ЗА ИЗБОР НА ПАТРИАРХ

Църковен събор
контакти

Хасковската духовна околия няма да има делегати на предстоящия патриаршески избирателен събор. Епархийският съвет на Пловдивската митрополия определи петима представители, гласувайки сред общо 15 духовни лица и 8 миряни, съобщи свещеник Георги Тодев в храм „Свети Димитър“ и архиерейски наместник на околията.

На 13 януари 15-те епархии в България определиха 80 делегати за предстоящия Църковен събор, който ще се проведе на 24 февруари. Всяка от тях избира по пет – трима клирици и двама миряни. Само Софийската епархия посочва 10, тъй като в нея се избира и патриарх и Софийски митрополит.

За Пловдивската епархия, в която влиза и Хасковската духовна околия, това са – Архимандрит Висарион от Смолян, отците Атанас Манолов от Панагюрище и Емил Паралингов от Пловдив, д-р Константин Зисов и юристът Радомир Чолаков.

В списъка с 23-мата кандидати за делегати от епархията присъстваха отец Георги Тодев, бившият архиерейски наместник свещеник Антони Енев от Хасково и д-р Георги Янев от Димитровград. Те обаче не намериха място сред петимата делегати, които ще имат глас при избора на патриарх през февруари.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук