ОГЪН В НОВИЯ КОМПЛЕКС НА „ЩЪРКЕЛИТЕ“, ТРИ ПОЖАРНИ ГАСЯТ

Бунгало горя в комплекс „Елинор“ край димитровградското село Крепост. Така се нарича  новият комплекс, строящ се на мястото на популярния навремето „Щъркелите“. В модерната развлекателна база ще има бар, ресторант, хотелска част.

Огънят се е появил в 4:50 часа на 26 юни, съобщават от Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково. Три пожарни – две от Димитровград и една от областния център, се отзовали на сигнала. Въпреки реакцията, обаче, унищожени са 60 кв. метра покрив, дограми, шезлонги, огради. Но със своевременната си намеса огнеборците са спасили останалата част от новоизграждащия се комплекс. Причината за избухналите пламъци към момента не е известна. В процес на установяване е, казаха от пожарната.

За умишлен палеж в репортаж от мястото на инцидента информира по-късно сайтът haskovo.net. Според самият собственик Михаил Инджов, цитиран там, намеренията на извършителите, малко преди откриването на „Елсинор“, са били за много по-сериозни щети.

Огън, пак през юни, бушува през 2008 година и в „Щъркелите”. В резултат за 10-15 минути комплексът бе изпепелен. Жертви, с изключение на едно куче, нямаше.
Причината и до днес остава неизяснена.

office2

tivibearingsПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук