Огромен интерес към новата процедура за подмяна на старите печки в Димитровград

контакти

Огромен е интересът в Димитровград към новата процедура, даваща възможност за подмяна на старите печки на твърдо гориво и придобиването на алтернативни източници на отопление, по програмата за качеството на въздуха, коментираха от Общината. Близо 3000 домакинства са се възползвали от еко уреди в предходната процедура, поясниха оттам.

Очакваме оценката на проектното ни предложение, на стойност 16 млн. лева, да бъде завършена до края на месец април. Почти сигурни сме, че няма да имаме проблем в това отношение. Имаме готовност веднага след одобрението да започнем да набираме заявления, до средата или най-късно до края на месец май, информира заместник-кметът на Община Димитровград Яшо Минков.

В конкретната процедура желаещите ще могат да се възползват от климатици, пелети и термопомпи. Термопомпите са новост, ефективни са, но заявилите ги ще трябва за своя сметка да изградят инсталации. Газта, като източник на енергия за отопление, няма да бъде допустима.

Кметът на Димитровград Иво Димов подчерта, че при предходната процедура не е имало нито едно оплакване след поставянето на уредите. За новата процедура той поясни, че след подаването на заявленията, всяко домакинство ще получи точки, по методика. Димов обаче подчерта, че по всяка вероятност, с наличния ресурс ще могат да бъдат обхванати всички желаещи, от територията на община Димитровград.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук