Ограничават движението през прохода „Шипка“ за честванията на върха, в събота. За гости и участници не важи

контакти

Ограничава се движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по пътя Габрово – Шипка – Казанлък през прохода „Шипка“, на 19 август /събота/, от 9 ч. до 15 ч. Мярката е заради честванията на 146-та годишнина от Шипченската епопея на върха, информират от Агенция пътна инфраструктура /АПИ/.

Трафикът ще се пренасочва по пътя през Прохода на Републиката:

  • За пътуващите от Северна към Южна България – от Русе и Велико Търново през Дебелец – Проход на Републиката – Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;
  • За пътуващите от Южна към Северна България за Велико Търново и Русе през Гурково – Проход на Републиката – Дебелец.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по маршрута:  Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

Движещите се по път III-5004 „Обход на гр. Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх „Шипка“ ще се отклоняват при пътен възел „Дядо Дянко“, през гр. Габрово по път III-552 и път II-55 през Прохода на Републиката.

В област Стара Загора движението към Прохода на Републиката ще преминава по маршрут: път I-6 Калофер – Казанлък – път II-55 Гурково – Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на пътя I-5 Стара Загора – Казанлък с I-6 Подбалканския път).

През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт, поясняват от пресцентъра на АПИ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук