ОГНЕН АД В БЛОК ПРЕДИЗВИКАХА ПСИХАРИ. СЪСЕДИТЕ: САМОРАЗПРАВА ИЛИ ЗАПРЕЩЕНИЕ

Огнен ад предизвика снощи семейство психично болни в блок на ул. „Патриарх Евтимий“ 8 в Димитровград. В апартамента, намиращ се на 6-я етаж живеели Стоянка и синовете и Митко и Тодор Кондеви, които подпалили жилището.

Бързо пламъците обхващат целия апартамент, който е напълно унищожен. В същото положение е и апартаментът на 7-я етаж, сериозно пострадало е и жилището на 8-я. Живеещите в тях за момента са настанени във ведомствено жилище на Общината.

pojar-apartamentПожарът гасиха три пожарни коли от службата в Димитровград. Със своевременната си намеса пожарникарите са предотвратили по-сериозни инциденти и жертви. Няколко човека от блока са били евакуирани, част от които са получили медицинска помощ, заради обгазяване.

Тримата психично болни са били изведени от жилището от полицията. От Областната дирекция на МВР коментираха, че днес предстои допълнителен оглед, за да се изяснят щетите и изчистят категорично причините.

Стоянка и двамата й сина са настанени в диспансера в Болярово, предположиха живущи.  Те разказаха, че от дълги години имат проблеми със семейството. Многократно са правели опити да ги махнат от апартамента, но без успех.

Постоянно палят някакви неща, хвърлят предмети от терасата и какво ли още не. Страх ни е да си пуснем децата. Пред нас има два избора – или да се саморазправим с тях, или да бъдат поставени под запрещение. Настояваме това да е за постоянно. При други инциденти са ги карали от 10 дни до 3 месеца в институция. После се връщат и пак е същото. Не подлежат на оправяне, коментираха живущи в блока. Единственото хубаво от пожара, ако може да се каже така, е, че пламъците дезинфекцираха жилището, което бе превърнато в коптор, саркастично допълниха хората.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук