ОГНЕНИ СТРАСТИ В ОБС – ИЗПОКАРАХА СЕ ПРЕДКОЛЕДНО

Огнени страсти съпътстваха последното заседание за годината на Общински съвет – Димитровград. Раздори предизвика една от докладните, свързана с представителни разходи за съветниците. Председателят на ОбС Стефан Димитров предложи всеки парламентарист да получава до 250 лв. на месец. Впоследствие той оттегли докладната, оставяйки съветниците да помислят, както сам се изрази. В предните дни записката предизвика медийна дискусия между него и кметът Иво Димов, която се развихри на сесията.

Общинските съветници не трябва да идват само три пъти в месеца и така да мислят, че са изпълнили задълженията си, заяви от трибуната Стефан Димитров. Той наблегна, че не всеки познава из основи законите и трябва да ползва допълнителни консултации от специалисти. От друга страна, посещенията по населени места струват средства. Той посочи предното правителство, което намалило заплатите на местните депутати и така ги е направило зависими.

Продължавам да твърдя, че искането до 250 лв. е цинично. Спокойно може да ползвате безплатно консултации от специалисти в администрацията. Ако пък искате транспорт, вие си имате осигурен. Защо ви трябват тези представителни, да обикаляте по населените места и да плюете кмета ли?, запита той. Въпросът му бе насочен към представители на коалиция „Да за Димитровград“. От коалицията Катя Панева не прие обвиненията. Наблегна, че разходите по обиколките са за тяхна сметка, а целта – да чуят проблемите на хората.

Дебатите отприщиха бурна дискусия в която съветници говориха не само по темата, но започнаха и с обвинения по други въпроси. Това накара някои от колегите да призоват за спиране на разискванията, защото духът на Коледа вече се усещал в Димитровград. 

[box_info]Заповядайте  на Коледна забава с Дядо Коледа и Снежанка . Мястото: при  Ани в кафе-клуб БСП, ул. „Цар Симеон“ 11 (зад общината). На 24 декември, от 12 часа на обед, ви чакат приятни изненади, подаръци, забавления и много празнично настроение. За информация и резервации, тел. 0391/6 66 63, 0884/366898. Очакваме ви! [/box_info] Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук