ОВЛАДЯХА ГОЛЯМ ПОЖАР В ГОРА КРАЙ РАЙНОВО

Голям пожар бе овладян в смесена гора близо до Райново. Огънят лумнал вчера, обхващайки около 500 дка масив. Снощи огнеборците се справили със ситуацията, но тази сутрин отново тръгнали пламъци. Потушени са напълно и няма опасност, коментира Пламен Петков началник на оперативния център към областното управление Пожарна безопасност и защита на населението. Неправилно е да се говори за възобновяване на пожар. По-скоро нещата се свързват с промените във вечерните и дневни температури, каза още той.

По думите му гората се намира на километър и половина от димитровградското село. В гасенето са се включили пожарни коли от Димитровград, Хасково и Стара Загора, както и техника на горското стопанство. От поделението край града на липите помощ оказали и военнослужещи от модулното формирование. Включили са се също доброволци. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук