Обявяват, след седмица, конкурси за МБАЛ „Св. Екатерина“ и Медицинския център

Предстои обявяването на два конкурса – за управлението на МБАЛ „Света Екатерина“ и „Медицински център – Димитровград“ ЕООД. Точките са част от дневния ред на последната за годината сесия на Местния парламент в Димитровград, която ще се проведе след по-малко от седмица, на 21 декември. Декемврийското заседание няма да бъде в последния четвъртък на месеца, както предходните, а по-рано, заради празниците.

На 26 юни 2014 г. Общинският съвет избра за управител на МБАЛ д-р Матей Матеев, за срок от три години… Същият е изтекъл и следва да се обяви нов конкурс за възлагане на управлението и избор на управител на дружеството, за срок от три години.

Това се казва в записката на председателя на ОбС Гергана Кръстева.  В решението към нея се посочват изисквания към кандидатите, необходими документи за участие, теми на събеседване и т.н. Документите се подават до 17 февруари 2018 г. в Община Димитровград. Конкурсът ще се проведе на 22 февруари. Ще премине на три етапа – проверка на документи, представяне от кандидатите на програма за развитието на лечебното заведение и събеседване с тях. Преди това предстои избор на комисия, която ще организира и проведе конкурса.

Припомняме, че д-р Матей Матеев заяви оставка, при положение на изтекъл договор. Засега, позицията му е, че не желае продължаването му. Не е изключена обаче възможността той, все пак, да е сред кандидатите, а защо не – единствен?… Същевременно, в решението за конкурса се посочва, че се дава съгласие договорът с д-р Матеев да бъде удължен чрез сключване на допълнително споразумение със срок от 90 дни.

Документи и заявления за участие в другия конкурс се подават до 17 февруари в Общината. Ден по-късно, комисия следва да разгледа всяко постъпило заявление…  Срокът за управление ще е четири години, обяснява в записката си председателят на ОбС.

Конкурс за управлението на Медицинския център се обявява на 23 юли 2009 г., като за управител е назначена д-р Елисавета Стефанова. С решение от 31 октомври 2013 г. сключеният с нея договор е подновен за нов 4-годишен срок, изтекъл на 19 ноември 2017 г.

И този конкурс ще премине на три етапа – проверка на документи, представяне на бизнес-програма, интервю с кандидатите. Провеждането му ще осъществи комисия. Предвид изтеклия договор с настоящия управител, следва да бъде взето решение за удължаването му, до избора на нов управител.

Допълнителни подробности за двата конкурса, както и за останалите точки от дневния ред – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук