Обявяват процедура за ремонт на напорния водопровод в Димитровград

контакти

През месец юли се очаква да бъде обявена процедура за избор на изпълнител за ремонта на напорния водопровод в Димитровград. Такова уверение е дал управителят на ВиК – Хасково на кмета на Димитровград Иво Димов. Общата стойност на предвидените средства за напорния водопровод е 9 млн. лева.

Подробностите Димов съобщи на днешното заседание на Общинския съвет. Една от точките в дневния ред бе за насрочено към края на юли месец Общо събрание на Асоциацията по ВиК. На него ще се разгледа отчетът за дейността и за изпълнение на бюджета на Асоциацията, ще се приеме бюджет за 2024 г.

За мен това е много добра новина, защото често сме коментирали колко сериозни проблеми ни създава този напорен водопровод. Постоянни са авариите, някои от които е трудно да се отстранят навреме. При такива ситуации има опасност резервоарът, намиращ се в „Габера“, да падне под необходимия минимум и така градът и кварталите да останат без вода, обясни кметът на Димитровград Иво Димов.

Затова той изрази надежда, че този дългоочакван ремонт ще започне скоро. Според него, има шанс изпълнител да бъде избран още през тази година. Процедурата ще бъде обявена от ВиК – Хасково, като всички съгласувателни процедури ще преминават през Община Димитровград, която ще има пряко участие в дейностите.

Съответно, немалка сума е заложена и за ремонт на пречиствателната станция за питейни води, която е в окаяно състояние. От посочената пречиствателна станция „Крумска тераса“, посредством напорния водопровод, водата отива в огромен резервоар, в горната част на парк „Пеньо Пенев“, местност „Габера“ и оттам захранва града и останалите части… Резервоарът се пълни над половината. Това позволява, когато има авария, да има запас от вода за ден-два, за да бъде отстранена…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук