Обявиха подробностите за 48-я Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“

На 22, 23 и 24 април 2020 година Община Хасково ще проведе XLVIII Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет”, съобщават оттам.

За участие в 48-я конкурс се приемат първи книги, киносценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст в следните жанрове:

  • Поезия (стихосбирки, поеми) – издадена книга
  • Проза (разкази, повести, романи) – издадена книга
  • Литературна критика и литературна история – издадена книга
  • Детска литература – издадена книга
  • Филмов сценарий
  • Драматургия

Дебютантите ще бъдат оценявани от компетентно жури.

Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда „Лауреат” с бронзова статуетка „Пегас” и парично възнаграждение в размер на 1000 лв. Връчва също награда на името на първия български книгоиздател „Александър Паскалев” в размер на 2000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. Ще бъдат присъдени и допълнителни награди.

Книгите, киносценариите и пиесите за конкурса следва да са издадени в периода от 01.01.2019 год. до 31.03.2020 год. включително. Те трябва да се представят най-късно до 31.03.2020 год. в пет екземпляра, които не се връщат обратно, заедно с биографични данни за автора, негова снимка /по възможност в размер за паспорт/, e -mail и мобилeн телефон на адрес: 6300 Хасково, Община Хасково

пл. „Общински” №1, Дирекция  „Хуманитарни дейности и обслужване на населението”.

За базара на книгата при проявено желание участниците могат да  предоставят  от своите книги /при пристигането си в Хасково/. Община Хасково поема разходите за нощувки на участниците в конкурса.

За справки, тел. 038/603 391, 603 459, 603 341, имейл: [email protected]Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук