Конкурс за есе „Непознатият Пеньо Пенев“ обяви Дом-музеят

Историческият музей с кампания за събиране на детски играчки, аксесоари, дрехи и снимки от миналото

контакти

Конкурс за есе, на тема „Непознатият „Пеньо Пенев“, обяви едноименният Дом-музей в Димитровград. В него могат да участват ученици от 14 до 19 години. Препоръката към тях е творбите им да са базирани на по-малко известните стихове от цикъла „Всеки своя пътека си има“.

Целта на конкурса е популяризирането на поезията на Пеньо Пенев сред учениците и създаване на интерес към творчеството на поета, по повод 93-години от рождението му. Крайна дата за предаване на есетата е 25 април 2023 г. Предвидени са три индивидуални награди. Допълнителни подробности – на следния ЛИНК.

Исторически музей – Димитровград обяви и кампания за събиране на детски играчки, аксесоари, дрехи и снимки от миналото (до 80-те години на XX век). Кампанията е във връзка с Нощта на музеите, през месец май тази година, под надслов „Светът на детството“.

Най-интересните експонати ще бъдат включени в гостуваща изложба на Регионален исторически музей – Шумен, „Детство мое“. Собствениците им ще получат свидетелства за дарения и награди в Нощта на музеите, на 13 май. (събота).  Допълнителни подробности – на следния ЛИНК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук