ОБЯВИХА ЗА ЕКОГЕРОИ 1300 УЧЕНИЦИ ОТ ДИМИТРОВГРАД

контакти

newbeautyБлизо 1300 ученици от Димитровград се включиха в образователния проект на компания за разделно събиране на отпадъци „Стани екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“, реализиран с подкрепата на Общината. В периода от 10 до 28 февруари всеки ученик, от 1 до 8 клас, заедно с член на семейството си, можеше да отговаря на въпроси, свързани с опазването на околната среда. Най-много точки събраха децата от Основно училище „Пенчо Славейков“, с което спечелиха специалната награда – мултимедиен проектор.

В двора на школото се проведе церемонията по връчването на наградите на отличените в екоинициативата. В нея участие взеха кметът на Димитровград Иво Димов, директорът на училището Снежана Ангелова, изпълнителният директор на компанията Тодор Бургуджиев.

Празнична програма представиха ученици
Празнична програма представиха ученици

Разделното събиране на отпадъци трябва да се възпитава от най-ранна детска възраст. В другите европейски държави то е факт. Ако събираме разделно, ще имаме по-чиста община, по-чиста България и по-чист свят. Това е бъдещето, коментира Иво Димов, който връчи наградите на отличените, от различни общински училища. Пет деца получиха таблети, други взеха ваучери, с които да си купят каквото пожелаят от известна верига магазини за техника, за трети бяха определени книги.

Градоначалникът каза в аванс, че скоро предстои да се изгради детска площадка, съвместно с екокомпанията, която ще се намира на ул. „Софроний Врачански“ 1 в Димитровград. Тя ще бъде втора поредна. Първата бе изградена през 2006 г., в парк „Вапцаров“, при друг общ проект, насочен към опазването на околната среда.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук