Обявеният за април ремонт на пътя за Стара Загора, не се знае кога ще започне

Още се работи по технологичния проект, останалото после, поясняват от МРРБ

В началото на април ще започне ремонт на път I-5 Димитровград – Стара Загора, в участъка от моста на река Марица /включително/ до границите на общината с област Стара Загора, бе съобщено наскоро. Месецът обаче вече изтича, но дейности на терен все още не са започнали, което бе причина да изпратим въпроси до Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. От отговорите става ясно, че още се работи по технологичния проект. След като той бъде готов, ще бъдат предприети следващите действия.

Възложено е изработването на технологичен проект за ремонт на 9-километров участък по път I-5 о.п. Стара Загора – Средец – Димитровград (от 266-ти км до 275-ти км) заедно с прилежащите съоръжения. Той ще включва подобряване на отводняването, подмяна на хидроизолацията, нова настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. След изработването на проекта ще бъде определена стойността на ремонтните работи и при осигурен финансов ресурс ще бъде изготвен график за изпълнението им, посочват от МРРБ.

В информацията не се уточнява причината за забавянето, спрямо първоначално обявеното, както и кога се очаква ремонтът да започне. Същевременно се пояснява, че темата за осигуряването на финансов ресурс ще бъде на дневен ред, след изработване на проекта и определяне на необходимите средства.

Попитахме още дали има вероятност за редуциране на ремонти в страната, заради Covid-19 и отклоняване на средства за други належащи разходи. Към момента ремонтните дейности и поддържането на републиканската пътна инфраструктура се осъществяват по график и при спазване на противоепидемичните мерките за ограничаване разпространението на COVID-19, отговориха от ведомството.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук