ОБЩИНСКИ ВЕСТНИК ИСКА СТЕФАН ДИМИТРОВ – ТИРАЖ 1000 БРОЯ

Община Димитровград да започне издаването на общински информационен вестник предлага председателят на ОбС Стефан Димитров. Идеята му е изданието да съществува като отделно звено в структурата на администрацията. Вестникът да се издава поне веднъж седмично – в сряда, с обем 8 страници, тираж 1000 броя, като средствата бъдат заложени в общинския бюджет, се конкретизира в предложението.

В община Димитровград допреди няколко години се издаваха четири печатни информационни издания – вестници. Към момента се отпечатва само един. С развитието на информационните технологии вестниците сякаш станаха лукс. Част от жителите на общината ни се информират за актуалните събития от електронните издания. Тази информация обаче не стига до голяма част от останалите хора, които поради една или друга причина, нямат интернет, като такива има не само в малките населени места, но и в града ни. Други пък, обикновено тези в пенсионна възраст, не боравят с интернет. Поради тази причина много жители остават в неведение за случващото се в общината. От друга страна, създаването на периодично печатно издание е чудесна възможност да се популяризира дейността на администрацията и общинския съвет, казва в обосновката Стефан Димитров.

От офиса му разпространиха и друго негово предложение, а именно – алеята срещу входа на парк „Марица”, където са поставени огромните атракциони, да носи името на техния създател – „Митко Тодоров”. В началото на годината почина Митко Тодоров, собственик на местната фирма „Кредо”. Той сътвори за димитровградчани през годините огромните пейка, маса, стол лампа и сърце.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук