ОБЩИНСКИЯТ ПЛАН 2014-2020 УДАРИ НА КАМЪК. ПАК СЪБИРАТ КОМИСИИТЕ

контакти

Публичното обсъждане на проекта за общинския план за развитие на Димитровград за периода 2014-2020 удари на камък. То се проведе вчера в зала „Гроссето”. Оказа се, че има пълно разминаване между идеята на организаторите и събралите се, които бяха само длъжностни лица с малки изключения.

Срещата започна с опит да се представят стратегическите цели и проектни предложения, които бяха 420 на брой. Идеята бе те да се обобщят по теми. Хората обаче изразиха недоволство към това. Една от основните причини беше, че не са запознати с проекта. Като причина посочиха тази, че няма къде да се види. Консултантът от Регионално сдружение на общините „Марица“ Ана Пеева обясни, че няма как от тяхна страна да върнат предложения. От своя страна участници в комисиите коментираха, че са получили указания да дадат предложения, а не да ги редуцират. Трябвало предварително да се каже, че тази работа трябва да бъде свършена.

Напрегнатата обстановка накара много от присъстващите да напуснат преждевременно. Обсъждането явно е оставено на заден план. Тук вече думата има общинският съвет, заключи бившият заместник-кмет Красимир Минев, член на работната група по инфраструктура.

В крайна сметка, се стигна до консенсусното решение комисиите пак да се съберат. Вероятно това ще стане до четвъртък. Тяхната цел ще бъде да обобщят предложенията. Дали ще има още едно обсъждане, засега остава неясно. След това предстои общинският съвет да го подложи на гласуване на следващата сесия. Какъв ще бъде изхода тогава също остава неясно. Коментарите са, че тогава ще има дълги дебати, свързани с промени и нови предложения. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук