Общинските болници на протест за оцеляване

В димитровградската „Света Екатерина“ солидарни, символично

контакти

Сдружението на общинските болници в България /СОББ/ обяви на национален протест. На 15 януари, понеделник, от 12:00 до 13:00 часа, членовете на СОББ ще прекратят работа. Персоналът ще излезе пред лечебните заведения или пред сградата на съответната община, се казва в публикувано съобщение. В знак на протест срещу липсата на адекватни мерки за спасяване на общинското здравеопазване в страната. Протестът ще протече под мотото: „Спрете унищожаването на общинското здравеопазване!“, а в него се очаква да се включат общинските болници, намиращи се извън областните градове, информират организаторите.

Този протест е последен наш сигнал към управлението. Не мога да кажа какво ще последва след него, коментира по телефона председателят на СОББ Неделчо Тотев. Той допълни, че се е чул със заместник-управителя на МБАЛ „Света Екатерина“ д-р Валентин Палашев, който го е информирал, че димитровградската болница ще бъде съпричастна към протеста.

Подкрепяме исканията на Сдружението. Те са справедливи и правилни, с малки изключения покрай спецификите на отделните болници. Ще изразим протеста си символично. Идеята не е да правим барикади, а да ни чуят хората, които управляват здравеопазването. Категорично, системата трябва да се промени, заяви д-р Палашев.

В мотивите за крайната мярка се казва:

Господа управляващи, с този протест ние Ви казваме: Спрете! Не знаете накъде отивате! Продължавайки с нормотворчеството, увеличавате документния хаос в системата на здравеопазване!… Спрете! Системата на здравеопазване става неуправляема! Продължавайки, ще унищожите завинаги невъзстановими човешки и материални ресурси!… Спрете! С Вашите действия застрашавате живота на стотици хиляди хора! Те са Ваши деца, жени и мъже, майки и бащи – хора като Вас!… Спрете! Ние и Вие не сме противници – грижим се за живота и здравето на хората!

Протестиращите се обръщат и към гражданите с призив. Допълнителна информация – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук