Общини, като Димитровград, с достъп до 30 млн. лв. за проекти, финансирани от държавния бюджет

Пълна проектна готовност за реализиране на приоритетните разработки заяви кметът Иво Димов

контакти

Общините от второ ниво, каквато е и Община Димитровград, ще могат да се възползват от индикативен ресурс от близо 30 млн. лв. за проекти, финансирани от държавния бюджет, като отчитането им ще е до 2026 г., информира на профила си в социалната мрежа кметът на Димитровград Иво Димов.

Имаме пълна проектна готовност и ще направим всичко възможно да бъдат реализирани най-приоритетните ни проекти, подчертава градоначалникът.

На заседание с колегите от Управителния съвет на НСОРБ обсъдихме именно механизма за набиране и финансиране на такива инвестиционни проекти, които се предвижда да бъдат включени в държавния бюджет за 2024 година, както и критериите за техния подбор, допълва Димов.

Предвижда се Фондът да финансира проектиране, основен ремонт и реконструкция на улици и общински пътища, основен ремонт, реконструкция и изграждане на ВиК системи и съоръжения, представляващи публична общинска собственост, както и за основен ремонт и реконструкция на сгради, публична общинска собственост, в това число, в които се осъществяват дейности в областта на културата, с изключение на обекти, представляващи недвижими културни ценности, както и за благоустройствени дейности в населените места.

Споразуменията ще се сключват с МРРБ, при условие, че има издадено валидно разрешение за строеж или виза за проектиране, а авансовото плащане ще бъде в размер до 20 на сто, при наличие на сключен договор с изпълнител и предоставено обезпечение от страна на изпълнителя. Междинни плащания по проектите ще се извършват текущо на базата на достигнат етап от фактически извършени строителни дейности/разходи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук