ОБЩИНИТЕ ПРОТИВ СЛИВАНЕТО НА В И К

НСОРБ
контакти

Националното сдружение на общините в Република България е против административното сливане на В и К операторите на областен признак. Осигуряването на услугата от един единствен оператор ще засили монополизма в сектора и ще доведе до влошаване на качеството и достъпността.

НСОРБ изрази становището, че измененията в управлението на водния сектор пораждат сериозна загриженост. Промяната в режима на собствеността върху основните съоръжения, според която общинска собственост остават водоснабдителните и канализационни съоръжения и мрежи само в границите на населените места и пречиствателни съоръжения за отпадни води, ще доведе до национализация на общинска инфраструктура. От друга страна, в стратегията липсват реалистични варианти за осигуряване на ресурси.

Позицията бе съобщена на форума Деня на диалога между местната и законодателната власт, провел се днес в Димитровград. Основна тема на дискусията бе „Подобряване на средата за развитие на общините през 2013 г.” Освен промените във водния сектор, се разгледаха промените в законодателството за местните финанси и очакванията на общините по макрорамката на бюджета за 2013 г.

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук