Община Хасково и Народно читалище „Заря“ канят млади таланти за празник

Празник на младите таланти организират в началото на идния месец Община Хасково и Настоятелството на Образцово народно читалище „Заря“. XV-ата поред изява ще се проведе на 7 май, за Деня на Европа. За нея читалището вече кани млади таланти от музикалните школи в страната.

Според статута за участие всяка школа може да подготви програма с класически инструменти по избор до 25 минути.

Регистрация на участниците и тегленето на жребий за реда  на участие става в деня на празника – 7 май от 10 до 10.30 часа, а началото му е от 11 часа. Изявите ще оценява жури с председател Нели Попова-Коева, Директор на Националното музикално училище «Добрин Петков» – Пловдив, конкретизират от читалището.

Определени, вече, са и наградите – купа, диплом и грамоти, а за за най-добрите млади таланти – златни, сребърни, бронзови медали за изпълненията на отделните инструменти.

Идеята за празника на младият талант е: Да се покаже разнообразието на детският музикален талант, да даде възможност за сценична изява, музикалните умения на възпитаниците на школите да стане достояние на широк кръг зрители, празникът да стане  традиционно място за творчески обмен между млади музиканти, преподаватели училища от страната, казват още от народната културна институция, с уточнението, че заявки се приемат до 3 май.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук