Община Хасково за исканите от медсестрите по-високи заплати: От ОбС зависи

контакти

За 2018 година делегираният бюджет от държавата за медицинските сестри е 1 193 449 лева. За исканото увеличение на заплатите  със 70 лева са необходими още 77 026  хиляди лева. Това коментират от Община Хасково, след информацията от КНСБ, че еднодневен символичен протест ще проведе на 28 март медицинският персонал на работещите в детско и училищно здравеопазване при Община Хасково.

Както писахме, недоволството ще бъде изразено на работното място, без прекъсване на работа. Искането на специалистите по здравни грижи е за увеличение на основната работна заплата минимум със 70 лева.

Единственият вариант за достигане на исканото от сестрите увеличение е, ако Общински съвет намери начин тези пари / 77 026 лева/ да бъдат осигурени от   бюджета  на Община Хасково, т. е.допълнителна субсидия за  сектор „Здравеопазване“, казват още от администрацията в Хасково. Пълния отговор, вижте в разпратеното от Общината до медиите съобщение – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук