ОБЩИНА И КОНЦЕСИОНЕРИ ТЪРСЯТ РЕШЕНИЕ ЗА ЯЗОВИРИ

Община Димитровград - концесионери на язовири
контакти

Среща с концесионерите на язовири на територията на община Димитровград проведе днес кметът Иво Димов. Повод бяха гласуваните неотдавна промени в Закона за рибарството и аквакултурите и Наредба 44 за ветеринарно-медицинските норми в животновъдните обекти, повишаващи изискванията към дейността. Съобразно практиката в Европейския съюз, към водоемите трябва да бъдат изградени временни постройки – за материали, захранване и работници, както и площадка, обслужваща автомобилите.

Проблем обаче възниква от противоречието, че в чашата на язовира концесионерите нямат право да изграждат каквито и да било постройки. Затова намерението на кмета е, там, където има възможност, общински терени да се предоставят на стопанисващия язовира, за да може той да отговори на законодателните изисквания.

В срещата наред с Иво Димов участваха зам.-кметът Светослав Стойков, главният архитект Томи Томов, директорът на дирекция „Общинска собственост, стопанска дейност, сигурност и отбранително-мобилизационна подготовка“ Теодора Стоянова и специалисти от звеното и.

.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук