Община Димитровград с мерки – всички, връщащи се от чужбина да бъдат сложени под карантина

Община Димитровград предприема мерки за всички, които се връщат от чужбина, да бъдат сложени под карантина, независимо от коя държава се прибират, информира на фейсбук страницата си кметът Иво Димов. Ето какво написа още градоначалникът:

Ще разчитаме и на гражданската ви активност да ни подавате сигнали за подобни лица, които са на територията на общината, но не са се самоизолирали. Извинявам се за неудобството. Не се настройвате към вашите съседи, които се прибират от чужбина, но това е в интерес на всички и е само превантивна мярка!

На входните врати на всички адреси, където има хора под карантина, ще бъдат сложени обявления “КАРАНТИНА – хората в този дом са под карантина”

Съгласували сме с РЗИ и Полицията още по-стриктен контрол за спазване на карантината. На входните врати на всички адреси, където има хора под карантина, ще бъдат сложени обявления “КАРАНТИНА – хората в този дом са под карантина”. Контролът за спазване на условията на картина ще бъде извършван от съвместни екипи на полицията и общината.

Продължаваме да дезинфикцираме обществени пространства. За дезинфекция на частните сгради, включително входовете на жилищните блокове, нека домоуправителите организират дезинфекцията на дръжки на врати, перила, ключове на лампи, асансьори.

Обръщам внимание на всички да спазват препоръките на Националния оперативен щаб за ограничението не повече от двама възрастни да могат да се събират на открити пространства.

Уведомявам Ви, че със Заповед № РД-01-131/17.03.2020 г. се допълва част I от Заповед № РД-01-124/13.03.2020г., като се създава нова т. 9 със следния текст:

„9. Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.“

Всички стопански субекти продължават работата си при спазване на ограниченията и изискванията предвидени в Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г.

Пазете се и спазвайте разпоредбите на властите.

И това ще мине, но за да е по-бързо и безпроблемно, зависи от всички нас!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук