Община Димитровград: Да празнуваме заедно 145 години свободна България!

контакти

Да празнуваме заедно 145 години свободна България! Този призив към гражданите отправя Община Димитровград, която на 3 март организира тържествено честване на Националния празник на Република България и отбелязване на 145 години от Освобождението от османско владичество.

На 3 март от 10.00 часа на площад „България“ в Димитровград ще започне церемонията по тържествено издигане на националното знаме, с участието на рота от Военно формирование 52 740 – Хасково и Забавно-духов оркестър – Димитровград.

Поздравления от официални лица по повод Националния празник 3 март ще бъдат произнесени на площада. След това те, заедно с военните и гражданите, ще се отправят с шествие по централната алея към паметната плоча в Парка на Свободата. Там, с полагане на венци и цветя, ще бъдат почетени геройски загиналите за Свободата на България.

От 11.00 часа на площад „Поезия“ ще започне празничен концерт, с изпълнения на възпитаниците на школите към Общинско предприятие „Детски и младежки център“, Общински център за танцово изкуство „Галаксико“ и Забавно-духов оркестър – Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук