Общината кандидатства по „Красива България“ за ремонт на училището в Меричлери

Община Димитровград ще кандидатства по „Красива България“ с проект за основен ремонт на Основно училище „Димитър Матевски“ в Меричлери, за което Общинският съвет в Димитровград даде съгласие днес. Ако проектът бъде одобрен, което ще стане ясно в началото на следващата година, учениците ще се обучават в по-комфортна среда. Съфинансирането по него ще бъде в размер до 210 000 лева с ДДС.

Дейностите предвиждат основен ремонт на фасадата, полагане на топлоизолация и изграждане на отоплителна система, която е от голяма важност, тъй като в момента отоплението е на твърдо гориво. Най-вероятно ремонтът ще обхване поне първия етаж, за да се постигне максимален комфорт за децата.

Подробностите, в аванс, даде кметът на Димитровград Иво Димов. Той подчерта, че вчера Правителството одобри сумата от близо 3 млн. лева за Община Димитровград, с която ще се рехабилитират второстепенни улици и съпътстваща инфраструктура. Припомни още, че 300 хил. лева – трети транш за ремонта на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, отпусна Министерството на образованието…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук