ОБЩИНАТА ЧАКА ОТГОВОР – ТАШЕВ ИЛИ ПАЛАШЕВ ЩЕ Е В КОМИСИЯТА ЗА ЗДРАВНА КАРТА

В началото на миналата работна седмица изпратихме писмо до Областна администрация, с копие до Министерството на здравеопазването. В него настояваме представителят на общината в областната комисия за изработването на Национална здравна карта да бъде д-р Валентин Палашев. Това, потърсен за информация, каза изпълняващият длъжността кмет на Димитровград Светослав Стойков.

Стойков не посочи срок, в който общината трябва да получи отговор от Министерството на здравеопазването. Той няма и информация кога трябва да започнат заседанията на областната комисия, за изработването на здравната карта.

Припомняме, че Медицинският съвет на МБАЛ „Света Екатерина“ изрази недоволството си от еднолично, според тях, решение, с което като представител е номиниран Тодор Ташев.

Последва заседание на ПК „Здравеопазване и социални дейности“ в ОбС. На него трима нейни представители пискаха смяна на Тодор Ташев и се обявиха в подкрепа решението на Медицинския съвет. В доводите те посочиха, че нито членовете на Здравната комисия, нито общинските съветници, като колективен орган, или ръководството на болницата, са били уведомени за едноличното решение на досегашния председател на Общински съвет – Димитровград Стефан Димитров, да излъчи Тодор Ташев  за представител на общината за изготвяне на Национална здравна карта.

Остава да се изчака решението на държавата, която трябва да каже адвокат Ташев или д-р Палашев ще бъде представител на Община Димитровград по здравните въпроси и бъдещето на МБАЛ „Света Екатерина“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук