ОБЩИНАТА ТРУДНО СМОГВА С КОСЕНЕТО НА ЛИВАДИТЕ, МОЛИ ЗА ТЪРПЕНИЕ

контакти

Трудно смогваме с косенето на ливадите и останалите тревни площи, признаха от Община Димитровград. Оттам допълниха, че причина за забавянето са необичайно многото количества валежи, които се изсипаха в последно време. Те правят така, че тревата да израства бързо, което затруднява техниката и работниците.

Затрупан съм със сигнали от граждани, за неокосени пространства. Моля ги за търпение. Месеците май и юни са много деликатни. Поддържаме 900 дка само в града, без да включваме кварталите, коментира кметът Иво Димов.

Все пак, според него, има и добра новина във всичко това. Хубаво е, че повишаваме критериите на гражданите. Вдигаме летвата. Стремим се да променяме облика ежедневно. Горд съм, че съм кмет на най-зеления град в България, допълни Димов.

НАГРАДИ ЗА ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ

DimovdecaНагради на най-добре справилите се в кампанията по пролетното почистване, провела се от 18 до 22 април, бяха раздадени днес. На първо място при детските градини е ЦДГ 1, следват – ОДЗ 3 и ОДЗ „Слънце“. При училищата първенец е ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на второ и трето са ОУ „Пенчо Славейков“ и ЕГ „Д-р Иван Богоров“. В категорията за социални заведения наградите обра Дневен център за деца с увреждания. Такива имаше още за пенсионерски клуб „Бригадирски щаб“ и няколко граждани.

Същевременно, в акцията „Лист по лист“ ученици от ОУ „Пенчо Славейков“ събраха близо 10 тона хартия. От школото обясниха, че са събрали количествата за няколко дни, създавайки стройна организация.

Както се вижда на водещата снимка, дори ливадата пред Общината не е окосена. Може би, защото екипите гледат да се справят първо с другите места.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук