ОБЩИНАТА С НОВО РЪКОВОДСТВО ДНЕС

контакти

Община Димитровград е с ново ръководство днес. Освен Деня на победата и Деня на Европа, отбелязваме и Деня на ученическото самоуправление. По този повод в общината местата на кмета, председателя на общинския съвет, заместник-кметове, директори на дирекции и началници заемат ученици. Те са представители на Общинския ученически парламент. По време на задачите ще се занимават с документооборота, запознаване с конкретните ангажименти на длъжностите и отговорностите.

На мястото на кмета Иво Димов седна Деница Маринчева – 11 клас в ПМГ „Иван Вазов“. Председател на общинския съвет днес е Николина Георгиева, съвместно със Стефан Димитров, отново от ПМГ. Има двама млади заместник-кметове. Това са Делян Балев, който е деветокласник от ЕГ „Иван Богоров“, както и Християна Динева, в момента в 11 клас в природоматематическата гимназия. Нейната съученичка Теодора Калинкова пък стана началник на отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“.

Учениците споделиха, че са изключително мотивирани от задачата. Виждат в нея възможност да се запознаят с работата на администрацията, макар и за един ден. Според тях, този опит може да окаже влияние на бъдещото им кариерно развитие. От общината подкрепиха това мнение. Оттам съобщиха, че в края на работния ден всеки от младите служители ще получи сертификат. Той би могъл да послужи при допълването на професионалните биографии. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук