Общината ремонтира жп подлеза в Димитровград, свърши работата на БДЖ

контакти

Община Димитровград ремонтира и освежи подлеза под жп гарата и така де факто свърши работата, която е задължение на БДЖ.

Подлезът от доста време бе в окаяно състояние, още от ремонта на жп линията. Той е собственост на БДЖ и компанията е отговорната институция, която трябва да се грижи за поддръжката му. По-добре обаче беше ние да го свършим тази работа, за да имаме съоръжение, което е прилично, отколкото да чакаме някой някъде да се сети да го направи, обясни кметът на Димитровград Иво Димов.

Ремонтът е завършен миналата седмица. Подлезът е изцяло пребоядисан, със сменено осветление, почистен е.

Големият проблем бе в шахтите на асансьорите да се монтират помпи, каквито нямаше, за да се даде възможност регулярно да се мие. Това го свършиха БДЖ, възлагайки на фирма, която да ги постави, поясни Иво Димов.

Той призова хората да пазят подлеза, защото Общината в противен случай няма как да се справи. Апелът му в този смисъл бе и за другите градски и паркови части.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук