ОБЩИНАТА КЪРПИ МОСТА НА ПАНОРАМНИЯ ПЪТ, ЧАКА ОТ АПИ ПЪЛЕН РЕМОНТ

newbeautyИзкърпване на нарушени асфалтови участъци на моста на река Марица по Панорамен път ще предприеме Община Димитровград. Това каза кметът Иво Димов, след въпрос на председателя на сесийната група на Коалиция „Да за Димитровград“ Стефан Венков. Последният акцентира, че по двата края на пътното платно на моста са се образували издутини, създаващи предпоставки за катастрофи.

Отсечката е част от републикански път Димитровград – Стара Загора и се поддържа от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. Ще закърпим неприятните нарушения по платното, когато времето позволява. Мостът, като цяло, трябва да бъде подложен на основен ремонт и рехабилитация. Имаме уверение от АПИ, че отсечката по пътя Димитровград  – Стара Загора ще бъде рехабилитирана, като се включи и мостът, коментира Иво Димов.

Градоначалникът припомни, че когато се правеше ремонтът на околовръстния път, бяха издействани 200 хил. лева от държавата. С тях се продължи рехабилитацията на пътния участък и се положи нов асфалт на моста, който не беше включен в проекта. Докато обаче не му се направи цялостен ремонт, на съоръжението ще има такива проблеми. Той трябва да включва изолация, подмяна на греди и колони…, като ангажиментът е на АПИ.

Припомняме, че Околовръстният път бе асфалтиран около средата на 2013 г. По-рано във времето, през 2010 г., бяха организирани протести /на снимката/. Те бяха фокусирани върху окаяното състояние на моста, който тогава бе осеян с големи дупки.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук