ОБЩИНАТА ЗАХАПА ВиК ЗА ПОСЛЕДНОТО ОБЩО СЪБРАНИЕ

С включването си в дело на Окръжен съд Хасково община Димитровград става част от оспорването редовността на свикано Общо събрание на ВиК Димитровград. То се проведе на 15 август, като изходът от него бе избор на нов управител в лицето на инж. Камен Николов. Докладна, чийто вносител бе съветникът Тодор Ташев, бе приета от местния парламент по този въпрос. Според решението, оспорени трябва да бъдат взетите решения на събранието, както и същите, вписани в Агенцията по вписванията – Търговски регистър. Като самостоятелен аргумент се извежда нарушение на дружествения договор, отнасящо се до липса на покриване на минималните изисквания от страна на новия управител. На кмета на общината предстои да сключи договор за правна помощ и процесуално представителство.

Считам, че събранието е свикано в нарушение на закона, както и на дружествения договор, посочва в обясненията към докладната Ташев. Според него, за пореден път общинският съвет е поставен в положението да не е информиран и да не може да вземе аргументирано становище по отношение на кандидатурата за нов управител.

На снимката – инж. Камен Николов. 

Инж. Албена Желязкова – консултант недвижими имоти, строителство, земеделски земи 0888 46 68 13 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук