Общината в Хасково санкционира две партии

За неотстранени агитационни материали

Санкции на две политически партии, които не са отстранили агитационните си материали в законоустановения срок, наложи Община Хасково., съобщават оттам. Проверката установи, че не са премахнати плакатите на ГЕРБ и ДПС.

По Наредба на община Хасково, от ГЕРБ са внесли депозит от 1000 лева преди началото на предизборната кампания и тази сума ще бъде задържана. От ДПС не са внесли такъв депозит и затова е изпратена покана до председателя на партията да им бъде съставен Акт за установяване на Административно нарушение, въз основа на който ще им бъде определена санкция.

Според Изборния кодекс, в срок до 7 дни след изборния ден (3 юни 2019 г.) – партиите, коалициите от партии и инициативни комитети трябва да  премахнат поставените от тях агитационни материали (предизборни плакати), по повод на вече приключилите избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. При неизпълнение на задължението, се налага глоба от 1000 до 5000 лева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук