ОБЩИНАТА В ПЕТИЦАТА ПО ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ

община Димитровград
контакти

Община Димитровград е на пето място по оценка за финансова стабилност на Министерството на финансите. На първо е Бургас, а на останалите места – Русе, Стара Загора и Благоевград. Това е класацията за общини с над 50 хил. жители, към 31 декември 2012 г. Информацията е публикувана на страницата на министерството. Същата беше подредбата за полугодието на годината, когато общината получи отново висока оценка.

Министерството на финансите определи класирането по няколко критерии. Сред тях са – финансова самостоятелност, показатели за финансова устойчивост, ефективност, инвестиционна активност и т. н. В анализа са съблюдаванни дела на собствените приходи, бюджетното салдо спрямо общите постъпления, размер на дълга, дял на просрочените задължения и др.

В последното тримесечие на миналата година просрочените задължения на общината се увеличиха на 500 хил. лв. Това обаче не се е отразило на общата оценка за финансова стабилност, коментират от администрацията. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук