Общината все още няма яснота какво ще прави с бившето Строително училище

контакти

Общината все още няма яснота какво ще прави със сградата на бившето Строително професионално училище /СПТУ/ „Пеньо Пенев” – Димитровград. Това стана ясно от отговор на кмета Иво Димов, след въпрос на сесията, за визията, от председателя на Постоянната комисия „Образование, младеж и спорт“ в ОбС Тодор Тодоров.

Питането дойде при разглеждане предложението на групата в местния парламент на Коалиция „Да за Димитровград“, за ремонт на физкултурния салон на бившия строителен техникум, което не бе прието. Идеята бе да бъде предоставено помещение, където да тренират състезатели от боксов клуб „Спартак“, провеждащи такива сега в бившето кино „Миньор“. Точката предизвика продължителни дебати, придружени с критики. Мненията бяха, че не е оправдано да се прави ремонт само на салона, тъй като това не би могло да осигури безопасно упражняване на спортни дейности. От друга страна, не е предоставено становището на клуба и причините да иска да се измести. Кметът Иво Димов предложи като подходяща база стола на ПМГ „Иван Вазов“, който към момента не се използва.

Сградата на бившия строителен техникум беше доскоро държавна собственост. Процедурата завърши съвсем наскоро. Конкретно, все още нямаме идея и яснота какво може да бъде реализирано. Мислехме в посока там да бъде направен хоспис или нещо, свързано със социалните услуги. За съжаление, процедурата по придобиването на сградата продължи дълго време. Базата е в състояние, в което трудно и с много пари може да се отремонтира. Трябва много добре да разгледаме възможностите и да преценим за какво точно може да бъде използвана, заяви градоначалникът.

Припомняме, че миналия септември дворът на бившето строително училище бе почистен, защото беше заприличал на змиярник. Общината тогава, вече като собственик, възложи почистването. Конкретиката, какво ще се прави на мястото, предстои.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук