ОБЩИНАРИТЕ С ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ПРЕЗ АВГУСТ

Извънредно заседание през август се очертава за местните парламентаристи в Димитровград. Според правилника, горещият летен месец би трябвало да е почивен, ако извънредни обстоятелства не налагат свикване на сесия. Такова в случая се явява предложение от кмета Иво Димов общината да поеме гаранция за задължения на МБАЛ „Св. Екатерина” по договор за банков кредит от юли.  Той е в съответствие Решение № 1630 от 26 февруари тази година на ОбС, с което се даде разрешение болницата да вземе заем с максимален размер 1 000 000 лева.  Целта е погасяване на просрочени задължения към кредитори на лечебното заведение.

След проведени процедури  на 28 юли, по реда на Закона за обществените поръчки, бе сключен Договор за банков кредит № 341, с „Инвестбанк“ АД. Условията по договора са съобразени с параметрите, заложени в цитираното по-горе решение на общинския съвет. В съответствие с това решение и подписания договор правя пред Вас предложение за издаване на общинска гаранция за гарантиране задълженията на МБАЛ „Света Екатерина“ ЕООД -Димитровград по договора за кредит. Предложението ми е съобразено с изискванията на чл. 40 от Закона за общинския дълг и беше предложено за обсъждане от местната общност на 6 август 2015 г. Съгласно чл. 14 от ЗОД, МБАЛ „Света Екатерина“ ЕООД е търговско дружество, капиталът на който е 100% собственост на община Димитровград и целта по поетия дълг от страна на дружеството е в полза на местната общност. Предлагам общинската гаранция да бъде в размер на 750 000 лева, съобразен с изискванията на чл.32 ал.2 от Закона за публичните финанси и чл.40 ал.2 от ЗОД, пояснява градоначалника.

Междувременно, докладна е внесена и от Постоянната комисия „Образование, младеж и спорт”, която предлага за започване на есенния  сезон да бъдат отпуснати по 2000 лв. за футболните клубове на Радиево и Горски извор.  Очакват се и други предложения.  Датата на бъдещата сесия обаче не е уточнена. Това на скорошно заседание ще решат председателите на съветнически групи.baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. целта по поетия дълг от страна на дружеството е в полза на местната общност вервам ти,както ти повервах за дипломата и за логистичния център.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук