ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАТ ЗОНИ ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ДИМИТРОВГРАД

контакти

Обществено обсъждане, на тема: „Зони за въздействие на град Димитровград“, ще се проведе на 29 януари, от 17:00 часа, в зала „Гроссето“. То се организира по проект за Интегриран план за градско възстановяване и развитие, в периода 2014-2020 г.

По интегрирания план се търси подкрепа за реализиране на важните стратегически цели за градско развитие. Те най-общо се формулират като подобряване условията за живеене и бизнес, инфраструктура, публични услуги, екологично състояние и др. Предстои определянето на конкретни инвестиции, насочени към определени градски райони и тяхното облагородяване, създавайки привлекателна градска среда.

В определените зони за развитие ще се концентрират мерки и проекти, целящи трайно подобряване състоянието на територията. Зоните за въздействие са три вида: с преобладаващ социален характер, с потенциал за икономическо развитие, зони с висока обществена значимост. В рамките на обсъждането екипът ще представи анализ, визия, проектни цели и предложения за зони, допитвайки се до гражданите. Следващите етапи са разработка и реализация, изготвяне на стратегия, набор от проекти, бюджет и програма.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Баси шметни-капелите, щели да обсъждат нещо, ама какво точно, ще стане ясно след като си го обсъдят помежду си. Сигурно затова крият какво точно ще обсъждат.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук