Обучение и заетост: 65 работодатели от региона наемат 326 младежи, за 6 месеца

65 работодатели от област Хасково ще осигурят заетост на 326 младежи до 29-годишна възраст, за срок от 6 месеца. Това одобри Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково, на провелото се днес заседание, председателствано от зам.-областния управител Росен Кузев.

Трудовата заетост е по схемата „Обучение и заетост на младите хора“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Днес бяха разгледани, оценени и класирани по предварително определена методика постъпилите в срок заявки от работодатели.

Одобрената за 2017 г. сума за област Хасково по тази схема е 1 212 177 лв. Тя се оказа недостатъчна за всички постъпили заявки. 65-те одобрени предложения на работодатели са на стойност 1 209 512 лв. В тях са включени 60 заявки от фирми от бизнес сектора, четири Общински администрации – Хасково, Димитровград, Тополовград и Маджарово и Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване“ – Свиленград.

В графата резерви са още 4 Общини – Стамболово, Харманли, Любимец и Свиленград и едно Общинско предприятие „Благоустрояване“ – Димитровград. Техните заявки са на стойност 210 799 лв. Те планират да осигурят заетост на 61 лица. На заседанието стана ясно, че до дни стартира друга схема за младежка заетост, при която няма ограничения в размера на средствата и институциите ще могат да се възползват от нея, ако не бъде осигурено финансиране по настоящата схема.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук