ОБУЧЕНИЕ И ЗАЕТОСТ ЗА БЕЗРАБОТНИ НАД 29 ГОДИНИ

newbeautyАгенцията по заетостта стартира схема „Обучение и заетост“, за безработни над 29 години. От 25 март 2016 г. в бюрата по труда в цялата страна всеки работодател може да заяви своите потребности за наемането на работници по схемата, информират от Дирекция „Бюро по труда“ – Димитровград.

Схемата се съфинансира от Европейския социален фонд, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020“, като ще се реализира на два етапа. В първия, стартиращ на 25 март, е осигурен бюджет от 8 100 000 лева, за трудови възнаграждения на безработни над 29 години, регистрирани в бюрата по труда. Във втория етап на заявилите участие безработни ще им бъде осигурена възможност за обучение и преквалификация, след това и заетост. Общата стойност за двата етапа е 81 млн. лева.

С приоритет ще бъдат хора с основно или ниско образование, продължително безработни, както и безработни, над 54-годишна възраст.

Всички безработни над 29 години могат да подадат заявление за участие по схемата в бюрата по труда, по постоянен или настоящ адрес. На всеки един ще бъде изготвен индивидуален план за действие.

Работодатели ще могат да подадат заявки за участие във всички Дирекции, от 25 март, в 9:30 часа.

За наетите по проекта безработни лица ще се възстановяват средства за трудови възнаграждения за период до 12 месеца, включително и дължимите към тях вноски за сметка на работодателя, съгласно Кодекса на труда и Кодекса за социално осигуряване, в зависимост от това представител на коя целева група е всеки одобрен гражданин.

Повече подробности вижте на страницата на Агенцията по заетостта – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук