ОБС НЯМА ДА ДАВА АКЪЛ НА ОРЕШАРСКИ, НЕ ПИПА И ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ

контакти

Общинският съвет няма да поучава министър-председателят Пламен Орешарски. Такова желание имаше Тодор Ташев от коалиция „Да за Димитровград“. Той внесе за разглеждане докладна, придружена с обръщение и препоръки до премиера. Стефан Димитров изрази готовност да подкрепи докладната при условие, че отпадне частта за Делян Пеевски. Аз не го познавам лично, каза той, изразявайки мнение, че не би искал да дава оценка за него. Ще правите ли корекции в докладната, попита Димитров. Няма да правя, отвърна Ташев. В крайна сметка, докладната не мина. Подкрепа към протестиращите, незабавна промяна на статуквото и начина на управление, несъгласие с назначаването на Делян Пеевски за директор на ДАНС, са част от препоръките, които няма да достигнат до премиера. От сесийната група на БСП Сашо Спасов контрира, че ОбС трябва да се занимава предимно с местната политика.

Друга записка, внесена от председателя, също имаше отношение към властта. Този път обект на внимание станаха народните представители. Предложението бе за коригиране месечните възнаграждения на депутатите. В декларация се посочи искането заплатите на избраниците да се обвържат със средното възнаграждение на региона, от който са избрани. ОбС не прие докладната. 

Снимка от offnews.bg Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук