Обсъждат финансовата автономност на общините, след събрание на НСОРБ

контакти

В Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) ще участва днес в София кметът на Димитровград Иво Димов. Той е и заместник-председател на Сдружението, чийто Управителен съвет вчера проведе работно заседание.

След приключване на дебатите по дневния ред, предвидено е провеждането на съпътстващ форум, посветен на финансовата самостоятелност на общините. Форумът е на тема „Финансова автономност на българските общини в съответствие с европейските практики и стандарти“.

В първия панел от него ще се обсъжда „Местното самоуправление в условията на кризи и бъдещи реформи„. Поканени за участие са Росица Велкова – министър на финансите, Иван Шишков – министър на регионалното развитие и благоустройството, проф. д-р Емилия Друмева – юридически секретар и председател на Правния съвет към президента на Република България.

В другия модул – „Финансиране на местните власти. Добри европейски практики и модели  участие в процеса на вземане на решения – доверие в общините„, ще участват експерти на Съвета на Европа, председатели на ръководствата на ресорни парламентарни комисии, представители на Фискалния съвет и партньорски организации, представители на граждански сдружения.

Снимка: НСОРБПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук