Обсъждат в Хасково председателството на Европейския съюз от България

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството  Деница Николова ще открие обществено обсъждане за програмата и приоритетите на МРРБ по време на Председателството на Европейския съюз от България и Ден на европейското сътрудничество в Хасково, информират от министерството.

Общественото обсъждане на програмата за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз ще започне в 9.30 ч., в сградата на Областната администрация. Очаква се в събитието да се включат представители на местната администрация, работодателски, браншови и неправителствени организации, академична общност, медии.

От 11:00 часа, в Регионалния исторически музей в Хасково, под надслов: „Да открием заедно близки и далечни земи“, зам.-министър Николова ще открие празника, с който Програмата за сътрудничество INTERREG V-A Гърция-България 2014-2020 ще отбележи Деня на европейското сътрудничество. Събитието се организира от Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество към МРРБ“ като Национален орган на програмата, със съдействието на Регионален исторически музей – Хасково. Празничната програма включва изложба на пощенски картички от ХХ век, която показва как се е променял обликът на големи български и европейски градове през миналия век.

От 12.00 часа, участниците ще могат да се включат и  в образователна игра „Търсене на съкровище“ в музея. Служители ще представят музейните експонати чрез информационно-комуникационни технологии, внедрени по проект, финансиран и изпълнен в рамките на Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г.

Европа за шеста поредна година отбелязва през месец септември Деня на европейското сътрудничество. Целта на кампанията е да представи постиженията на сътрудничеството между европейските държави и региони.

Обществени обсъждания на програмата за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз и приоритетите на МРРБ ще бъдат направени също:

–           в гр. Петрич, на 27 септември, от 09.30 ч., в залата на хотел „България“;

–           в гр. Перник, на 30 септември, от 9.30 ч., в сградата на Областната администрация;

–           в гр. София, на 3 октомври, от 10 ч.,  в конферентната зала на хотел „КООП“ (ул. „Искър“ 30, на кръстовището с ул. „Г. С. Раковски“).Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук