Обир, посред бял ден, в дома на хасковския кмет

Посред бял ден е обрано жилището на кмета на община Хасково Добри Беливанов. Деянието станало вчера – 6 август, преди обяд, между 8,30 и 12,30 часа, докато стопанинът е на работа. В бюлетина на МВР съобщението в раздел „Кражби” е кратко: Неизвестен извършител проникнал чрез разбиване на патрона на входната врата в жилището на 73 годишен мъж от Хасково, намиращо се на улица „Стара планина”. Отнел е 3 парички – пендари от злато.

Домът се оказа на кмета Добри Беливанов. Сигналът подал той, когато се прибрал на обяд и видял, че патронът на външната врата липсва. Влизайки, намерил всичко разхвърляно. По-късно установил и липсата.  

Според появила се, междувременно, в криминалните хроники информация, Беливанов не подозирал за обира конкретен човек, но, все пак, предположението му е, че взломът не е случаен. Крадците явно знаели, че по това време на деня в къщата няма никой.

Съседи видели около 9,30 часа спиращ наблизо микробус, но не се усъмнили, тъй като малко по-нагоре по улицата имало посещаван магазин. До момента обирджийте не са заловени.

Работи се по случая, образувано е досъдебно производство, информират от полицията.   Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук