Обрат: ГЕРБ-СДС побеждава Промяната. „Възраждане“ – трета сила

контакти

Първите резултати от екзит пол, след парламентарните избори на 2 април, претърпяха обрат часове по-късно. Непосредствено след края на вота, няколко агенции, с малки изключения, поставиха на първо място ПП-ДБ, с уточнението, че резултатите са много близки.

Официалните данни за страната, при обработени близо 87% протоколи в секционните комисии сочат, че ГЕРБ-СДС печели изборите с 26.59%. На второ място е Продължаваме промяната – Демократична България с 24.54%. В следващите часове ще има корекции в процентите, но според експерти, на върха промяна няма да има и първенецът вече е ясен.

На трето място е „Възраждане“ с 14.48%, на четвърто се подрежда ДПС – 13.05%. Тук също едва ли ще има разместване. На пето е БСП с 9%.

Партия „Има такъв народ“ е с 4.21%. Въпросителната е дали формацията ще се задържи над 4-процентната бариера и също ще намери място в Парламента, като шеста политическа сила. Следваща въпросителна се отнася до „Български възход“ – 3.13%…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук