Оборотът от мартениците в Димитровград – наполовина, дни преди 1-ви

Пазарът на мартениците е много слаб, дни преди 1-ви март. Оборотът е наполовина, спрямо същото време на миналата година, споделят търговци на алея „България“ в Димитровград.

Това не е заради цените, твърдят те. По думите им, материалите са поскъпнали, средства за труд – също. Въпреки това, цените на произведенията от червени и бели конци са се повишили с не повече от 20-30% или са останали почти същите.

Различни са, според тях, причините за по-ниския оборот. Сред тях открояват ширещата се криза и апатия, обхванала голяма част от хората. Наблюдават също процес на безразличие към традицията да се купуват мартеници от базари, до голяма степен и заради това, че във всеки магазин има и набързо се напазаруват с другите покупки.

Предимството на повечето мартеници по базарите е, че са ръчно произведени и са преминали през българска ръка, за разлика от тези в магазините. Търговците се надяват, че с наближаването на Баба Марта, ще се увеличат желаещите да си вземат мартеници, които ще им донесат пролетно настроение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук