Обновяват аудиовизуалната среда на експозицията в Дом-музей ,,Пеньо Пенев“

По проект на Исторически музей – Димитровград, финансиран от Министерството на културата

контакти

Исторически музей – Димитровград спечели проект ,,Обновяване аудиовизуалната среда на постоянната експозиция в Дом-музей ,,Пеньо Пенев“. Той е финансиран от Министерството на културата по програма за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства.

Общата стойност на проекта е 12 294 лв. Партньори по него са Община Димитровград и Фондация ,,Литературен вестник“. Дейностите по проекта ще бъдат реализирани до 31 март 2023 г.

Основната цел е да се повиши интересът към експозицията в Дом-музей ,,Пеньо Пенев“ и нейната достъпност чрез съвременни аудиовизуални решения. Пеньо Пенев е поет – емблема за Димитровград, символ на неговото съзидателно начало. Домът е „лицето на града“ и притегателно място за литературния му живот.

В рамките на проекта ще бъдат обновени анотациите и текстовете в дома, възстановена аудио и визуалната техника в експозицията, изработен аудиогид на български и на английски език, ще бъде направен и 5-минутен видеофилм за поета.

В цялостната идея за обновление е заложена колаборация между паметта на литературния музей, работата на художник-дизайнера, говорейки на ,,езика на съвременният музей“, адресиран към най-широка публика.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук