Обновяване на летния кинотеатър в парк „Вапцаров“ обмисля Община Димитровград

контакти

Обновяване на летния кинотеатър в парк „Вапцаров“ обмисля Община Димитровград и търси възможности за реставрирането му. Това стана ясно от думи на кмета Иво Димов, които сподели преди началото на пресконференция, свързана с предлаганите социални дейности на територията на общината.

При разходка в парка видях, че е пълен с народ и ми направи впечатление, че летният театър се използва от хората за различни прояви. За обекта имаме готов проект и реших да възложа на колегите от инвестиционния отдел да огледат разработката и да потърсим варианти да я реализираме. Даденостите на мястото са налице, пространството е оформено, има и страхотна акустика, заяви кметът Димов. Въпросът е да намерим финансиране и да го направим, допълни той.

Градоначалникът припомни, че в парк „Вапцаров“ предстои изграждането на ново модерно и екологосъобразно осветление. В аванс той коментира, че се предвижда отделяне на средства за направата на въжен атракцион с красиви дървени елементи, които ще изглеждат автентични.

Възстановяването на летния кинотеатър е отколешна амбиция на Община Димитровград и ако стане, ще привлича още повече посетители, наред с другите атракциони, както ще е и в парк „Марица“, където също тече ремонт.

На снимките: Летният кинотеатър в парка, преди десетилетияПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук