Обновиха отделението за недоносени деца в МБАЛ – Хасково

контакти

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев, изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов и областният управител Гинка Райчева прерязаха лентата на обновеното и модернизирано отделение по неонатология в МБАЛ Хасково. За да поздравят работещите в АГ-сектора, тук бяха народни представители, председателят  на Общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев, представители на бизнеса, лекари от други отделения в болницата, управители на ДКЦ, родители на деца, родени тук и преминали през грижите на хасковските специалисти-неонатолози, съобщиха от Общината.

„Процесът на обновяване на АГ– комплекса започна през 2016 година и стъпка по стъпка, с много труд и упоритост, успяваме да обновим отделенията в този комплекс. След като реновирахме АГО и реанимацията, дойде ред на неонатология. Преди година пък напълно обновихме Детско отделение. Така успешно приключва проектът на болницата за подобряване на майчиното и детско здравеопазване“, каза в приветствието си към гостите д-р Георги Гелов. Той благодари на кмета на Община Хасково Станислав Дечев и на целия екип на администрацията, които успяха да защитят най-мащабната инвестиционна концепция в Южен централен район, където МБАЛ – Хасково е партньор.

„Поздравявам д-р Гелов за неспирните усилия да се обновява и модернизира нашата болница. Тук обаче искам да подчертая, че аз, д-р Гелов и всички управленци създаване добри условия за работа, влагаме труд и усилия, за да ги има тези условия. Но най-важни са хората. Затова днес пред Вас благодаря на всички лекари, медицински сестри, акушерки, санитари и всички, които работят в болницата. Вие сте хората, които осмислят и изпълват със съдържание онова, което ние правим“, каза кметът на Хасково Станислав Дечев.

Бебетата, които се нуждаят от грижа, ще бъдат преместени в просторните модерни зали на обновеното отделение по неонатология в Хасково. Капацитетът му е 20 деца. Апаратурата е от последно поколение и позволява грижи, които съответстват на съвременните стандарти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук