Обновени пенсионерски клубове и фотоволтаици на Търговския дом, при одобряване на проектите

Искат да ремонтират и пространство зад алея „България“, с акцент каякарството по река Марица, по ТГС с Гърция

контакти

Подготвяме няколко проекта по програмата за трансгранично сътрудничество с Гърция. Процедурата е открита в момента и оформяме документи. Единият е свързан с обновяването изцяло на почти всички пенсионерски клубове на територията на община Димитровград. Това включва ремонт и оборудване, включително осигуряване на дигитални технологии, компютри, лаптопи, с които вече доста от възрастните хора умело боравят. Ако спечелим този проект, нашите пенсионерски клубове ще станат едни от най-добрите в България. Те и в момента са, като дейност, подчерта кметът на Димитровград Иво Димов.

Другият акцент, обясни той, е свързан с фотоволтаици, които ще бъда разположени, ако бъде одобрен проектът, на покрива на бившия Търговски дом, който е много подходящ, защото е равен. Става дума за неизползваемата част от него.

Подробности за част от проектите Иво Димов представи на заседание на Общинския съвет

Преди години Общината разработи проект за реконструкция и обновление за самата сграда на Търговския дом и ако се намери финансиране, ще бъде реализиран. До нея от дълго време стои скеле, поставено заради потенциална опасност от падащи предмети. По думите на градоначалника, то стои профилактично, докато се вземе решение за бъдещето на зданието. Наскоро бе укрепена терасата и компрометирани участъци.

Още един проект е почти готов, добави кметът на Димитровград. Разработката е свързана с ремонт на междублоковото пространство, встрани от алея България, зад Търговския дом. Освен ремонт на парка, идеята е да се направи демонстративен каяк, напомнящ за каякарството по река Марица.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук