Обмислят сформирането на паралелки, за обучение на кадри за новите заводи в региона

Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Хасково бе приета днес. Тя бе гласувана от членовете на Областния съвет за развитие, свикан от областния управител Станислав Дечев.

Пред Областния съвет бяха представени инвестиционните намерения на два от големите инвеститори в региона. „Язаки България“ изработва кабелни инсталации за водещи световни автомобилни гиганти. „Са Ба“ произвежда осветителни инсталации за автомобили.

Това показва, че все повече ще има нужда от кадри, които да работят в сферата на автомобилостроенето. Затова, още отсега, трябва да се помисли за паралелки, които да обучават тези кадри, посочи областният управител на Хасково.

Дечев инициира форум за презентация на регионалния бизнес. На него, пред ученици и родители, всички фирми от региона представят производствата си и се опитат да покажат по привлекателен начин условията за работа и възможностите за реализация в тях.

Към всяко дете трябва да се приложи индивидуален подход. За реализиране на тази задача, трябва да се работи много върху кадровото обезпечаване, посочи при представянето на стратегията Иван Панайотов, от Регионалното управление на образованието /РУО/.

Късното стартиране на кариерното развитие е един от основните проблеми. Затова на тази среща обсъждаме и възможностите за по-добро професионално образование и обучение, което напълно да съответства на нуждите на регионални бизнес, допълни Станислав Дечев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук