Обмислят изграждането на още четири моста над река Дунав

Обмисля се изграждането на още четири моста над река Дунав. Това стана ясно от изявление на вицепремиера и регионален министър Гроздан Караджов на работно заседание за развитието на стратегическите инфраструктурни обекти.

Шест години би бил някакъв реалистичен период за изграждането на няколко нови моста над Дунав от дата на подписването на споразумение с Румъния за всеки един от тях, ако няма дълги съдебни обжалвания“, коментира вицепремиерът.

Той обясни, че става дума за мостове евентуално при Оряхово – Бекет, Никопол – Турну Мъгуреле, Русе – Гюргево и Силистра – Калъраш.

В най-напреднала фаза са разговорите с румънската страна за втори мост при Русе, който ще е и начало на магистралата Русе – Велико Търново, но по него не се е стигнало до възлагане на прединвестиционно проучване.

Два са мостовете над Дунав до момента, свързващи България и Румъния. Първият е построен през периода 1952 – 1954 г., открит при Русе – Гюргево като Мост на дружбата. Вторият се изгражда в периода 2007 – 2013 г., известен като „Нова Европа“ и Дунав мост 2.

Снимка: dunavmost.comПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук