ОБМЕНЯМЕ С ПОЛША КИСЕЛО МЛЯКО И КУЛТУРА

контакти

Областният управител на Хасково Добри Беливанов изпрати писмо до колегата си губернатор на Подласка област, Полша,  Анджей Майер, с което предложи установяване на партньорство между двата региона. Сътрудничеството може да бъде в различни сфери, например – коопериране в производството на кисело мляко и развитие на сътрудничеството в областта на културата, съобщават от Областна администрация Хасково. Оттам уточняват, че полската област е с 42 % дял от националната преработка на мляко.

Предложението за партньорство е следствие на писмо от посланика на България в Полша Василий Такев. Той информира Беливанов за проявен интерес от областния управител на Подласка област, председателя на областното им събрание и кмета на областния център гр. Бялисток за разширяване и задълбочаване връзките и взаимното сътрудничество на Подласко воеводство с български партньори.  Това е станало на проведени срещи на българския дипломат с полските държавници, на които конкретно е визирана област Хасково.

Полша е най-големият в последно време бенифициент по програмите и фондовете на Европейския съюз. Хасково и областта, при едно бъдещо партньорство, ще може да се възползват от сериозния и работещ опит на Бялисток в ползването на средствата от европейските фондове, и по-конкретно – от програмата „Източна Полша“. В Бялисток също така се провежда най-големият флклорен фестивал на Полша. Градът е и голям университетски център, водещ в обучението и научната работа в областта на медицината, спорта и науката.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук